Historie van ATV Springs

Van 1969 tot nu

Vanuit de scheepsbouw was in de jaren 60 van de vorige eeuw de vraag ontstaan naar een ‘meedenkende’ verenleverancier die aan een aantal eisen kon voldoen zoals: hoge kwaliteit en nauwkeurigheid van de technische veren, snel leveren in kleine en grote productieaantallen en het gericht geven van advies. Het bestaan van deze vraag was de aanleiding voor de oprichting van de “Amsterdam” Technische Verenfabriek b.v. (ATV) in 1969.

In de begin jaren werden er voornamelijk kleine en verschillende opdrachten geproduceerd voor de scheepsbouw in en rondom Amsterdam. Juist door het ontwikkelen en produceren van een grote diversiteit aan drukveren, trekveren, bladveren en draadveren, ontstond er een brede kennis & kunde.

Verhuizing 1974

In de jaren die volgde werd de klantenkring steeds breder, veelal machinebouwers die actief zijn in de food industrie, verpakkingsindustrie en bouw- en landbouwindustrie vonden in ATV de beste leverancier. Door deze groei van opdrachten werd er geïnvesteerd in wikkelmachines en materiaal. Het oude pand had niet de ruimte om alles te huisvesten en daarom werd er gekozen om in 1974 binnen Amsterdam te verhuizen naar een grotere locatie.

Verhuizing 1986

In 1986 was een 2e verhuizing noodzakelijk, ditmaal werd er gekozen voor een locatie op het industriegebied “De Vaart” in Almere. De oude locatie in Amsterdam was door de aanhoudende groei van de productie en de aanschaf van nieuwe productiemiddelen te klein geworden. Tevens werd er vanuit strategisch oogpunt gekozen voor een centrale locatie in het land, om klanten verspreid in heel Nederland beter en sneller te kunnen bedienen.

Overname 2012

Een grote verandering in de historie van ATV vond plaats in 2012, de eerste eigenaar had het bedrijf in 43 jaar opgebouwd van een kleine startende fabriek naar een volwaardige, betrouwbare en innovatieve technische verenfabriek binnen de Nederlandse markt. Hij vond het daarom ook tijd worden om het stokje over te geven. Door het ontbreken van een opvolger binnen de familiekring is er gekozen voor een overname door een betrouwbare partij die de missie en visie van ATV door wilde zetten. Het familiebedrijf de technische verenfabriek De Merwede uit de Meern bleek de juiste partij en had ook vanuit haar visie de intentie om op gebied van industrie veren zich verder te ontwikkelen. Een overname van ATV was dan ook een mooie kans om dit doel te bereiken.

Verhuizing 2015

Iedere overname brengt veranderingen met zich mee, zo ook voor ATV. Er werd geïnvesteerd in personeel en in productiemiddelen. Er werden nieuwe machines van Wafios aangeschaft ter vervanging van verouderde machines. Daarnaast werd besloten om in 2015 te verhuizen naar de huidige locatie aan de rand van Almere-Stad, dichtbij de snelweg A6 als uitvalbasis. Dit moderne pand heeft een ruime opzet en is ingesteld op de groei van de aankomende jaren.

Sinds de toevoeging van ATV aan de Merwede Groep werd ook besloten om meer eenheid te creëren binnen de groep en dit ook uit te dragen naar buiten. De handelsnaam is veranderd naar ATV Springs en de huisstijl is gelijk gemaakt aan Merwede Springs en Ferro Springs.

Samen sterker

Door het bundelen van de kennis en kunde van de drie verenfabrieken met ieder jarenlange ervaring, kunnen wij als groep een compleet scala aan industriële-, motor- en automotive veren leveren. Hierdoor zijn de mogelijkheden voor het produceren van hoogwaardige en kwalitatieve band- en draadproducten nagenoeg onbegrensd.

Tevens hebben wij alle expertise in huis om u als klant het beste advies te geven. Meedenken met de klant en het aandragen van oplossingen staan dan ook altijd centraal in onze werkwijze.