De Merwede groep

Samen Sterker!

De Amsterdamse technische verenfabriek is op 1 januari 2012 overgenomen door de technische verenfabriek De Merwede uit de Meern. Sindsdien maakt ATV Springs als zelfstandige BV deel uit van de Merwede Groep.

De Merwede Groep bestaat naast ATV Springs en Merwede Springs ook uit Ferro Springs en Suplex GmbH

Merwede Springs

Merwede Springs is wereldwijd een begrip als het gaat om spiraalveren. Al vanaf 1954 produceert het familiebedrijf veren voor diverse toepassingen in de industrie en de automotive branche. De in meer dan vijftig jaar opgebouwde ervaring staat garant voor een zeer uitgebreide productkennis. Hierdoor is Merwede Springs een partner die u niet alleen als leverancier ten dienst staat, maar ook een partner die u als adviseur van dienst kan zijn als het gaat om het vinden van de juiste veren voor uw toepassingen.

Merwede Springs is wereldwijd één van de toonaangevende verenfabrikanten en met relaties in meer dan 35 landen op alle continenten.

Ferro Springs

Sinds 1953 maakt Ferro Springs technische veren voor vele toepassingen in vele bedrijfstakken wereldwijd. Van industriële tot hydraulische toepassingen, van bruggenbouw tot interieur design projecten, elke veer is voor ons een uitdaging.

Onze werkwijze kenmerkt zich door flexibiliteit en precisie, waardoor wij onze klanten al drie generaties lang optimale service en een technisch hoogstaand product leveren.

Sinds 2010 is Ferro Springs overgenomen door De Merwede en maakt sindsdien deel uit van de Merwede Groep.

Suplex GmbH

Suplex is een handelsonderneming in Duitsland dat is gespecialiseerd in het verkopen en distribueren van vervangingsveren voor de automotive branche.

Gestart als leverancier van veren is Merwede Springs sinds 2018 grootaandeelhouder.

Samen sterker

Door het bundelen van de kennis & kunde van de drie verenfabrieken met ieder ruim een halve eeuw ervaring, kunnen wij als groep een compleet scala aan industriële- en automotive veren leveren. Hierdoor zijn de mogelijkheden voor het produceren van kwalitatief hoogwaardige band-en draadproducten nagenoeg onbegrensd.

Tevens hebben wij alle expertise in huis om u als klant het beste advies te geven. Meedenken met de klant en het aandragen van oplossingen staan dan ook altijd centraal in onze werkwijze.