Delft Hyperloop team

Delft Hyperloop wint de European Hyperloop Week

Delft Hyperloop wint de eerste prijs voor het beste hyperloop prototype tijdens de European Hyperloop Week, een internationale hyperloopwedstrijd waarin zestien teams vanuit de hele wereld aan deelnamen. Na zich een jaar lang volledig gestort te hebben op het ontwerpen en bouwen van een hyperloop prototype, streed het Delftse team, bestaande uit 38 studenten van de TU Delft, afgelopen week tegen de internationale tegenstanders.

Van 18 tot en met 24 juli, vond de European Hyperloop Week plaats. Dit is dé internationale hyperloop competitie waarbij tientallen studententeams van over de hele wereld samen komen om te strijden voor verschillende prijzen. Dit jaar had Nederland de eer deze teams te mogen ontvangen in Delft en stond het daarmee in het middelpunt van wereldwijde hyperloopontwikkeling!

Tijdens deze week stond competitie en collaboratie centraal. De week is bedoeld om de implementatie van de hyperloop te versnellen. Dit wordt gedaan door alle studententeams mee te laten doen in zes subcategorieën en voor 1 hoofdprijs. De mooiste prijs is de “Complete pod design award”, die wordt uitgereikt aan het team met het beste totale systeem.

Het was een spannende demonstratie dag op het terrein van Voestalpine Track Solutions in Hilversum op 23 juli. Het Delftse, Zwitserse, Spaanse en Duitse team hebben de hele dag hun prototype mogen demonstreren aan de kritische jury. “Het was zo spannend allemaal. Je bent met het team een jaar lang aan het toewerken naar dit moment. Je krijgt per poging slechts 30 minuten om het prototype perfect te presenteren, echt een alles of niets moment” Aldus Patrick Sheppard, team captain van Delft Hyperloop.

Tijdens demonstraties wilde we twee onderdelen laten zien: de mogelijkheid om beide kanten op te rijden en te remmen op de motor én een ‘run’ op hoge snelheid met een noodstop. Dit eerste was meteen succesvol, maar tijdens de tweede run werden de remmen te vroeg geactiveerd. Gelukkig maakte we alles goed in de laatste run. Het prototype van Delft, genaamd Helios I, schoot zwevend over de baan heen en overtuigde daarmee de jury voor de eerste plek. Bijzonder aan Helios I is dat het prototype zweeft onder de rails door middel van magnetische levitatie. Ook wordt het prototype vooruit gestuwd door een magnetische motor. Het magnetisch hangen is nog nooit eerder vertoond door een studententeam.

Op 24 juli, op de grote markt in Delft was het dan zover. De prijzen werden op de ceremonie uitgereikt. De spanning van alle deelnemende teams was duidelijk te merken. Het was dan ook een ontlading van blijdschap toen het team de prijs ontving voor het beste totale hyperloop systeem. “Het is een geweldige prestatie en beloning voor al het harde werk van afgelopen jaar. Op deze prijs hebben we onze ogen gericht, omdat dit toch echt het totaalplaatje van de hyperloop omvat” zegt Thijs Bolscher, projectmanager van Delft Hyperloop.

ATV Springs is al jaren betrokken als sponsor bij het studenten team van de TU Delft. Wij feliciteren team 2021/2022 van harte met winst van de European Hyperloop. Wij zijn dan ook trots dat wij als sponsor hebben kunnen bijdragen bij dit succes!

Meer informatie of de Dleft Hyperloop? klik hier.